Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΒΗΜΑΤΟΜΕΤΡΗΣΗ
Το Global Childrens Challenge είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σκοπό να προάγει τον αθλητισμό και την κίνηση στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο ξεκινάει η καταμέτρηση των βημάτων των μαθητών σε ημερήσια βάση. Στη μέτρηση παίρνουν σχολεία από διάφορες χώρες και χιλιάδες παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της βηματομέτρησης.
Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με δυο τμήματα, το Δ1 και το Ε1. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συμμετοχή 59 χωρών 165.000 παιδιών στις 19 Σεπτεμβρίου και έληξε στις 7 Νοεμβρίου. Τα παιδιά πήραν το κάθε ένα από ένα βηματομετρητή  (δωρεά του GCC) και κάθε πρωί γινόταν η καταμέτρηση των βημάτων τους, σύμφωνα με την ένδειξη. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Με υπευθυνότητα και συνέπεια προσπαθούσαν καθημερινά να είναι δραστήρια. Παρότι το πρόγραμμα κράτησε 50 μέρες  τα παιδιά υπέδειξαν σταθερότητα στο στόχο τους. Λειτουργώντας μόνοι τους αλλά και σαν ομάδα , εξερεύνησαν τα προσωπικά τους όρια και δημιούργησαν νέους δεσμούς με τους συμμαθητές τους.
Τα βήματα  της κάθε ημέρας αθροίζονταν  και καταγράφονταν στους στατιστικούς πίνακες του   GCC. Αμέσως η βηματομέτρηση μετατρέπονταν σε διαδρομή και τα παιδιά ταξίδευαν εικονικά σε διάφορα μέρη του κόσμου. Καταρράκτες του Νιαγάρα, Cape Canaveral, Disneyland, Νησιά  Γκαλαπάγκος, Ζούγκλα του Αμαζονίου, Cape Town, Μαδαγασκάρη, Ουγκάντα, Πυραμίδες της Αιγύπτου, Πομπηία, Κολοσσιαίο, Λονδίνο, Stonehenge είναι μερικά από τα μέρη που γνώρισαν τα παιδιά.
Ερχόμενοι σε επαφή με γεωγραφικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία  των περιοχών αυτών ένιωσαν για λίγο πολίτες του κόσμου..!
Global Childrens Challenge, σε ευχαριστούμε για την εμπειρία αυτή.Ανυπομονούμε για τη συμμετοχή μας την επόμενη χρονιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου